De rituelen van hadj en umrah

De rituelen van hadj en umrah

De rituelen van hadj en umrah

7.00

In stock

7.00

  • Rituelen van de Hadj en de `Umrah volgens de Qor’aan, de Soennah en de overleveringen van de Vrome Voorgangers. Met een opsomming van de hieraan door de mensen toegevoegde innovaties.
  • Auteur: Sheikh Mohammad Naasir-ud-Deen Al-Albaani.
  • Vertaling: drs. M. Bendaoud
Availability: 18 op voorraad Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

  • Titelgegevens: Rituelen van de Hadj en de `Umrah volgens de Qor’aan, de Soennah en de overleveringen van de Vrome Voorgangers. Met een opsomming van de hieraan door de mensen toegevoegde innovaties.
  • Arabische Titel: مناسك الحج والعمرة في الكتاب والسنة وآثار السلف، وسرد ما ألحق الناس بها من البدع
  • Auteur: Sheikh Mohammad Naasir-ud-Deen Al-Albaani.
  • Vertaling: drs. M. Bendaoud
  • Uitvoering: Softcover
  • Pagina’s: 128

Boekomschrijving:

De behoefte die onder de mensen bestaat om wetenschap toegankelijker te maken, heeft de noodzaak doen ontstaan om de uitleg van de Hadj-rituelen te versimpelen. Ik heb dit gedaan door mijn boek: ‘De Hadj van de Profeet zoals deze is overgeleverd door Jaabir’ samen te vatten. Ik heb hierbij dezelfde aanpak gevolgd als in mijn boek: ‘Een samenvatting van het gebed van de Profeet’.

Ondanks dat dit een samenvatting is, heb ik er toch diverse belangrijke toevoegingen bij gedaan. Deze komen niet voor in het originele boek. Ik heb extra aandacht besteed aan het noemen van de bronnen en de graad van authenticiteit van deze toevoegingen. Daarnaast heb ik diverse andere aanvullingen gedaan, overeenkomstig de methode die ik volg in al mijn andere boeken. Waarbij ik – weliswaar beknopt – de authenticiteitsgraad en de bronnen van de overlevering noem.

Om het nut van het boek te vergroten heb ik er een bijlage aan toegevoegd. Deze bevat de innovaties die te maken hebben met de Hadj en het bezoek aan Al-Madinah.

Ik heb dit boek: ‘Rituelen van de Hadj en de `Umrah volgens de Qor’aan, de Soennah en de overleveringen van de Vrome Voorgangers’ genoemd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “De rituelen van hadj en umrah” te beoordelen

You've just added this product to the cart: